Održana početna konferencija projekta „Solidarni za žene u ruralnim područjima” u sklopu Poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III

U četvrtak, dana 30. ožujka 2023. održana je početna konferencija projekta „Solidarni za žene u ruralnim područjima“ u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, a koji provodi Udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava “SMS – sve možeš sam“ iz Virovitice. Konferenciju je otvorio predsjednik Udruge Mario Jakša koji je nazočnima predstavio projekt.

Cilj projekta je ublažavanje posljedica nezaposlenosti žena pripadnica ranjivih skupina i rizika od siromaštva te poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. Udruga je stoga omogućila pristup zapošljavanju i tržištu rada 10 žena pripadnica ranjivih skupina na vrijeme od 6 mjeseci, na području Virovitičko – podravske županije (s naglaskom na slabije razvijena područja i područja s većom nezaposlenosti).

Žene pružaju uslugu pomoći i potpore za minimalno 60 krajnjih korisnika (starije osobe i/ili osobama u nepovoljnom položaju), a ta usluga uključuje pomoć u nabavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri održavanju osobne higijene, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava pomagala, naručivanje i pratnja kod liječnika i sl.), pružanje podrške kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Projekt se provodi u suradnji sa partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, Hrvatskim zavodom za socijalni rad – područni ured Virovitica i Hrvatskim zavodom za socijalni rad – područni ured Slatina.

Trajanje samog projekta je 8 mjeseci odnosno do srpnja 2023.

„S obzirom na uspješnu provedbu druge faze programa Zaželi, u ovom kraćem razdoblju treće faze steći ćemo još dodatnog iskustva za sljedeću fazu koju već pripremamo kako bi pomogli u zapošljavanju još većeg broja žena pripadnica ranjivih skupina i obuhvatili što više korisnika kojima je potrebna pomoć.“ – istaknuo je Mario Jakša, predsjednik Udruge.

 

Fond/Program                                         EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Naziv Projekta                                         “Solidarni za žene u ruralnim područjima”

Trajanje Projekta                                     8 mjeseci

Ukupna vrijednost Projekta                     65.538,52 eura (493.800,00 kuna)

Iznos bespovratnih EU sredstava            65.538,52 eura (493.800,00 kuna)

Nositelj Projekta                                      Udruga “SMS”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava "SMS - sve možeš sam" © Ljudevita Gaja 3, 33000 Virovitica © OIB: 38555043356 © IBAN: HR5223600001102454292 Frontier Theme