Održana početna konferencija projekta “Želim i mogu ostvariti pravo na besplatnu pravnu pomoć”

Dana 24. lipnja 2019. (ponedjeljak) održana je početna konferencija projekta “Želim i mogu ostvariti pravo na besplatnu pravnu pomoć” (dalje u tekstu: Projekt) koji je financiran od strane Ministarstva pravosuđa RH.

Na konferenciji smo predstavili navedeni Projekt i upoznali javnost, potencijalne i izravne korisnike i ostale dionike s projektnim aktivnostima i rezultatima koje očekujemo po završetku Projekta.

Projekt se sastoji u pružanju besplatne pravne pomoći za sve stanovnike Virovitičko – podravske županije koji ispunjavaju uvjete za ostvarivanje besplatne pravne pomoći sukladno odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći (“Narodne novine”, br. 143/13). Uz navedeno, u Projekt su uključeni korisnici s područja općine Čačinci, Čađavica, Gradina Mikleuš i Suhopolje.

U Projekt su uključene i imaju prioritet u ostvarivanju besplatne pravne pomoći:

  • osobe s invaliditetom;
  • osobe treće životne dobi (starije od 60 godina) te
  • pripadnici nacionalnih manjina

Sudeći po pozitivnim reakcijama prisutnih, očekujemo i ove godine uspješno provođenje Projekta i ostvarenje svih ciljeva i rezultata Projekta koji će biti predstavljeni na završnoj konferenciji u mjesecu prosincu 2019. godine.

 

 

Udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava "SMS - sve možeš sam" © Ljudevita Gaja 3, 33000 Virovitica © OIB: 38555043356 © IBAN: HR5223600001102454292 Frontier Theme