Udruzi “SMS” uručen ugovor za projekt Reci STOP nasilju!

U Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, u srijedu 15. prosinca 2021. g. svečano su dodijeljeni ugovori za projekte usmjerene mladima, pa tako i Udruzi “SMS“ za projekt pod nazivom Reci STOP nasilju!.  Ugovore je uručila državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić.

Projekt je usmjeren prevenciji nasilja nad i među mladima kroz edukacije, radionice, predavanja i drugih društvenih aktivnosti u cilju stvaranja prijateljskog okruženja, nenasilnog rješavanja sukoba te prihvaćanju različitosti među mladima u trajanju od 12 mjeseci.

Ciljana skupina obuhvaćena projektom su mlade osobe, učenici srednje škole u dobi od 14 do 18 godina života s područja Virovitičko – podravske županije tj. grada Virovitice i ostalih općina odnosno ruralnih sredina i područja od posebne državne skrbi.

Opći cilj projekta je osnaživanje same Udruge u svrhu podizanja kvalitete života mladih, a posebni cilj  je smanjenje svih pojavnih oblika nasilja nad i među mladima senzibiliziranjem mladih i čitave lokalne zajednice za probleme nasilja i uspostavljanje mjera i načina za njegovo suzbijanje.

Najzastupljenije aktivnosti su sportski, kulturni, društveni i kreativni sadržaji radi podizanja kvalitete života mladih i kvalitetnijeg organiziranja njihova slobodnog vremena koje će se provoditi u suradnji sa partnerima na projektu.

Osnovni ciljevi koje želimo postići ovim projektom su:

– školsko okruženje i lokalna zajednica kao sigurno i zdravo mjesto bez nasilja za djecu i mlade;

– smanjen postotak različitih oblika nasilja nad i među mladima u čitavoj Virovitičko – podravskoj županiji;

– educirani (senzibilizirani) mladi koji imaju osnovne informacije o pojavnim oblicima nasilja, o specifičnostima, modalitetima i mogućnostima rješavanja situacija nasilja.

Projekt će trajati do 31. prosinca 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava "SMS - sve možeš sam" © Ljudevita Gaja 3, 33000 Virovitica © OIB: 38555043356 © IBAN: HR5223600001102454292 Frontier Theme