Udruzi “SMS” uručen ugovor za Projekt “Solidarni za žene!”

U Osijeku je održano potpisivanje i svečano uručivanje ugovora za Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“ Projekt “Solidarni za žene!” u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva uključivši 10 žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje skrbe o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Projektnim aktivnostima se potiče socijalna uključenost i povećava razina kvalitete života 60 krajnjih korisnika. Projekt se provodi u suradnji sa partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina.

Projekt je namijenjen starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju i/ili osobama s invaliditetom kojima je potrebna potpora i podrška u svakodnevnom životu, a žive na području Virovitičko – podravske županije.

Potpora i podrška uključuje pomoć u nabavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri održavanju osobne higijene, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava pomagala, naručivanje i pratnja kod liječnika i sl.), pružanje podrške kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Fond/Program                                         EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Naziv Projekta                                         “Solidarni za žene!”

Početak provedbe Projekta                     23.06.2021. godine

Trajanje Projekta                                     14 mjeseci

Ukupna vrijednost Projekta                     928.400,00 kuna

Iznos bespovratnih EU sredstava           928.400,00 kuna

Nositelj Projekta                                      Udruga “SMS”

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava "SMS - sve možeš sam" © Ljudevita Gaja 3, 33000 Virovitica © OIB: 38555043356 © IBAN: HR5223600001102454292 Frontier Theme