Uspješno završen program osposobljavanja u sklopu Projekta “Solidarni za žene!”

U ponedjeljak, dana 14. ožujka 2022. godine u prostorijama Udruge „SMS“ uručena su uvjerenja o osposobljenosti za djelatnice Projekta „Solidarni za žene!“ u sklopu  Poziva Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II. Od ukupno 9 zaposlenih žena ciljane skupine koje su pohađale program osposobljavanja, njih 7 osposobljeno je za poslove gerontodomaćice, a 2 žene za uzgajivača bobičastog voća. Rezultat osposobljavanja je stečena javna isprava o završenom osposobljavanju s pravom upisa u radnu knjižicu. Cilj osposobljavanja je ostvarenje olakšanog pristupa tržištu rada, jačanju kompetencije i radnog potencijala, te unaprjeđenja razine kvalitete  nezaposlenih žena s nižom razinom obrazovanja s područja Virovitičko – podravske županije. Uvjerenja o osposobljavanju ženama je uručio predsjednik Udruge Mario Jakša.

Udruga „SMS“ započela je u lipnju 2021. godine s provedbom projekta “Solidarni za žene!” u sklopu Poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, u trajanju od 14 mjeseci. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, Centar za socijalnu skrb Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina.

Projekt je omogućio kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici osnaživanje i unaprjeđenje radnog potencijala pripadnica ciljane skupine, tj. teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja te ujedno povećao razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

 

 

Udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava "SMS - sve možeš sam" © Ljudevita Gaja 3, 33000 Virovitica © OIB: 38555043356 © IBAN: HR5223600001102454292 Frontier Theme