Udruzi “SMS” uručen ugovor za Projekt “Solidarni za žene u ruralnim područjima”

Ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u Pitomači je u sklopu Sjednice savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara, uručio 72 ugovora za projekte u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Među njima je i Projekt Udruge “SMS” pod nazivom “Solidarni za žene u ruralnim područjima” čiji je cilj omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada 10 žena pripadnica ranjivih skupina na vrijeme od 6 mjeseci, na području Virovitičko – podravske županije (s naglaskom na slabije razvijena područja i područja s većom nezaposlenosti). Žene će pružati uslugu pomoći i potpore za minimalno 70 krajnjih korisnika (starije osobe i/ili osobama u nepovoljnom položaju), a ta usluga uključuje pomoć u nabavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri održavanju osobne higijene, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava pomagala, naručivanje i pratnja kod liječnika i sl.), pružanje podrške kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Cilj projekta je ublažavanje posljedica nezaposlenosti žena pripadnica ranjivih skupina i rizika od siromaštva te poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Projekt se provodi u suradnji sa partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina.

 

Fond/Program                                         EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Naziv Projekta                                         “Solidarni za žene u ruralnim područjima”

Početak provedbe Projekta                     20.12.2022. godine

Trajanje Projekta                                     8 mjeseci

Ukupna vrijednost Projekta                      493.800,00 kuna

Iznos bespovratnih EU sredstava            493.800,00 kuna

Nositelj Projekta                                      Udruga “SMS”

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava "SMS - sve možeš sam" © Ljudevita Gaja 3, 33000 Virovitica © OIB: 38555043356 © IBAN: HR5223600001102454292 Frontier Theme