Održano stručno predavanje na temu “Institucija Pravobranitelja za osobe s invaliditetom i prava osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj”

Dana 29. prosinca 2022. u prostorijama restorana „Park Suhopolje“ održano je stručno predavanje na temu “Institucija Pravobranitelja za osobe s invaliditetom i prava osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj”. U tu svrhu predavanje je održao Mario Burek, savjetnik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Područnog ureda Osijek koji je predstavio Ured, njegovu viziju i misiju, te predstavio brojne primjere problema s kojima se susreću osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom započeo je s radom 1. srpnja 2008. godine, a njegov rad temelji se na Zakonu o pravobranitelju za osobe s invaliditetom (NN, br. 107/07).

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom je nezavisna državna institucija čija je osnovna uloga zaštita, praćenje i promicanje prava i interesa osoba s invaliditetom na temelju Ustava Republike Hrvatske, međunarodnih ugovora i zakona.

Vizija Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom je pridonijeti stvaranju društva jednakih mogućnosti za sve građane na području Republike Hrvatske, za sve kategorije osoba s invaliditetom u svim životnim segmentima, svih starosnih skupina i u svim područjima njihova djelovanja.

Misija Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom je biti poveznica između osoba s invaliditetom, civilnog društva i institucija koje mogu sustavno rješavati probleme osoba s invaliditetom te pridonijeti većoj kvaliteti življenja osoba s invaliditetom koristeći najnovija saznanja i postignuća i u svjetlu najboljih praksi, a kroz suradnju svih tijela koja rade na zaštiti i promicanju prava i interesa osoba s invaliditetom.

Na predavanju su uglavnom bili nazočne osobe s invaliditetom, predsjednik i članovi Udruge UOSI Virovitica, te predstavnici drugih organizacija civilnog društva. Predavanje bilo vrlo poučno te se nadamo daljnjim suradnjama kako bi zaštitili prava osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj na najbolji mogući način što je cilj i glavna svrha Udruge „SMS“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava "SMS - sve možeš sam" © Ljudevita Gaja 3, 33000 Virovitica © OIB: 38555043356 © IBAN: HR5223600001102454292 Frontier Theme